Bezár

2021

„A mesterséges intelligencia és a jog” elnevezésű Társadalomtudományi Kutatóközpont MILAB programsorozatának következő állomásai

„A mesterséges intelligencia és a jog” elnevezésű Társadalomtudományi Kutatóközpont MILAB programsorozatának következő állomásai

2021. április 01.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Társadalomtudományi Kutatóközpont Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium projektjének keretében „AI and Law” címmel több hónapos, különböző jogágakat és tudományterületeket megmozgató programsorozatot tart. A sorozat célja, hogy elősegítse a mesterséges intelligencia (MI) és a jog kapcsolatát érintő szakmai és tudományos diskurzust, valamint az ismeretterjesztést mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren.


A sorozat második állomása a 2021. április 1-én 10:00 órától megrendezésre kerülő Joris Hulstijn "Computational Accountability" című online előadása. Az előadó az Tilburg University munkatársa.


2021. április 1. 10.00

Computational Accountability

Joris Hulstijn (Tilburg University, Tilburg School of Economics and Management)

A program részletes leírása itt érhető el.

Regisztráció: https://forms.gle/DwJrvChPQxycmhpa9


A mesterséges intelligencia és a blokklánc olyan két új technológia, amelyeket talán a legtöbbet emlegettek az elmúlt években mint a személyes adatok védelméhez való jog legnagyobb kihívásai. Első ránézésre két egymástól távoli technológiáról beszélünk, mégis elkezdődött már a diskurzus a vegyítésükről és az ún. "elosztott MI" kockázatairól. Az előadás röviden bemutatja a GDPR egyes előírásainak szemszögéből a két technológiát, majd kísérletet tesz azok filozofikus összekapcsolására és az így létrejövő rendszerek adatvédelmi kihívásainak felvázolására.


Eszteri Dániel jogász, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság osztályvezetője, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megbízott oktatója. 2015-ben Ph.D. fokozatot szerzett a virtuális tulajdonról írt disszertációjával a Pécsi Tudományegyetemen. Kutatási területei a virtuális tulajdon, a mesterséges intelligencia és a blokklánc-technológia szabályozása, elsősorban polgári jogi és adatvédelmi jogi szempontból.

 

2021. április 6. 14.00

Eszteri Dániel (NAIH osztályvezető)

Mesterséges intelligencia és blokklánc: két új technológia az adatvédelmi megfelelés kapujában

Regisztráció: https://forms.gle/BAHDiAnYuedPSySD7


Az események Zoom linkjét a regisztrált résztvevőknek egy külön e-mailben küldik ki.



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek