Bezár

2019

Új kutatási irányok az agrár- és környezetvédelmi jog területén

Új kutatási irányok az agrár- és környezetvédelmi jog területén

2019. július 04.
2 perc

2019. május 16.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elővigyázatosság elvének értelmezésétől kezdve, a precíziós gazdálkodás jogi kérdésein át, a földre vonatkozó vételi jog és az Alaptörvény ekvivalenciájának a taglalásáig számos időszerű témát érintettek az előadók az SZTE ÁJTK Üzleti Jogi Intézet által szervezett rendezvényen.

2424242242

A magyar agrár- és környezetvédelmi jogi kutatást is végző előadók a TDK-s hallgatók számára lehetőséget biztosítottak 2019. május 16-án a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épületében tartott szimpóziumon arra, hogy megismerhessék egymással az érintett tudományos terület új kutatási projektjeit. Az „Új kutatási irányok az agár- és környezetvédelmi jog területén” című konferencia célja volt az is, hogy a meglévő szakmai kapcsolatok elmélyítésére ösztönözzön, illetve széleskörű és interdiszciplináris együttműködéseket hozzon létre.

97978665

Az agrárjogászok a hagyományos területek – például a földadásvétel, földhasználat – mellett fokozódó figyelmet fordítanak a technológiai újításokkal jelentkező jogalkotói, jogalkalmazói kérdésekre is, így – többek között – a drónok használata, a precíziós gazdálkodás jogi háttere, a növénynemesítés új kihívásai is fókuszba kerültek. Dr. Kurucz Mihály a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mellett működő Állandó Választottbíróság elnökhelyettese A földtulajdonjog átruházásával egyidejűleg beálló földhaszonbérleti szerződésátruházás értelmezésének sajátosságai és problémái címmel tartott előadást, míg Dr. Hegyes Péter István, a Csongrádi borvidék, Mórahalmi Hegyközségi tagja A permetező drónok használatának jogi kérdéseit ismertette. A konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézete szervezte, a Magyar Jogász Egylet Agrár Jogi Szakosztálya, valamint a CEDR Magyar Agrárjogi Egyesület közreműködésével.


capture-20190626-160130

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2018-2019) című, NTP-HHTDK-18-0063 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg”
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek