A képzés célja, olyan szakemberek képzése, akik az élelmiszer előállítás, élelmiszerkereskedelem területén felmerülő jogi problémák megoldásának koordinálására alkalmasak, járatosak a területre vonatkozó jogi szabályozásban. A képzést indokolja, hogy az élelmiszerek és takarmányok biztonságára vonatkozó kérdések egyre fontosabbá és összetettebbé válnak, a kapcsolódó jogszabályi környezet folyamatos fejlesztést igényel, amely fejlődő jogterület strukturált ismerete elengedhetetlen az ellátási lánc bármely pontját érintő jogi kérdések megválaszolásához. A képzés tematikája ennek megfelelően - az európai uniós jogi fogalmához igazodva - kiterjed az élelmiszerek, valamint az élelmiszertermelés céljára tenyésztett állatok takarmányozására használt takarmány termelésének, feldolgozásának és forgalmazásának minden szakaszára.
A képzés szakmai vezetője:
Dr. Hegyes Péter István adjunktus, PhD.
Végzettség
jogi szakokleveles élelmiszerjogi szakember
A képzési idő
2 félév
Képzés jellemzője
levelező tagozatú képzés, tavaszi - őszi féléves rendszerben
Önköltség jelenlegi összege
180.000 Ft/ félév
A felvétel előfeltétele
a) bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél szakképzettség; és
b) legalább egy éves munka- vagy hatósági vagy oktatási tapasztalat az élelmiszer- előállítás vagy -feldolgozás vagy -kereskedelem területén.
Levelező tagozatú képzés, a képzés módja zártrendszerű távolléti oktatás. A tanórák időpontja jellemzően péntek és szombat. A foglalkozások formája előadás (gyakorlati elemekkel) a képzési terv szerint. A képzés önköltséges, az önköltség összegét a Kar a jogszabályok keretei között évente állapítja meg.