A képzés célja, hogy az alapképzést meghaladó körben és mélységben biztosítsa az élelmiszerjoggal kapcsolatos szaktudás elsajátítását. A képzés célja olyan szakjogászok képzése, akik az élelmiszer előállítás, élelmiszerkereskedelem területén felmerülő jogi problémák megoldásának koordinálására alkalmasak, járatosak a területre vonatkozó jogi szabályozásban. A képzést indokolja, hogy az élelmiszerek és takarmányok biztonságára vonatkozó kérdések egyre fontosabbá és összetettebbé válnak, a kapcsolódó jogszabályi környezet folyamatos fejlesztést igényel, amely fejlődő jogterület strukturált ismerete elengedhetetlen az ellátási lánc bármely pontját érintő jogi kérdések megválaszolásához. A képzés tematikája ennek megfelelően - az európai uniós jogi fogalmához igazodva - kiterjed az élelmiszerek, valamint az élelmiszertermelés céljára tenyésztett állatok takarmányozására használt takarmány termelésének, feldolgozásának és forgalmazásának minden szakaszára.
A képzés szakmai vezetője
Dr. Hegyes Péter István adjunktus, PhD.
Végzettség
élelemiszerjogi szakjogász
A képzési idő
2 félév
Képzés jellemzője
levelező tagozatú képzés, tavaszi-őszi féléves rendszerben
a képzési hely: Szeged
a képzés formája ONLINE; a tanórák időpontja félévente jellemzően péntek délután és szombati napokon
Önköltség jelenlegi összege
180.000 Ft/ félév
A felvétel előfeltétele
jogász osztatlan mesterképzési szakon, vagy ezzel egyenértékű egyetemi szintű képzésen szerzett jogász szakképzettség.
Jelentkezési határidő
2025. január 14.
Jelentkezés módja
Modulo űrlapon
A képzés kezdete
2025 február
Csatolandó dokumentumok
oklevélmásolat
(Kérjük felsőoktatási szakképzésben, szakirányú továbbképzésben vagy doktori képzésben szerzett oklevelet ne töltsön fel.)