Bezár

2019

Középiskolás diákok tudományos versenye az egyetem falai között

Középiskolás diákok tudományos versenye az egyetem falai között

2019. július 23.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2019. május 16-án a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Középiskolás Tudományos Diákköri Konferenciát szervezett „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2018-2019)” című, NTP-HHTDK-18-0063 azonosító számú pályázat támogatásával, amelyre történelemmel és joggal kapcsolatos témákban nevezhettek a versenyzők.

3.

A rendezvényre a Kari Tanácsteremben került sor, amelynek hamisítatlan „konferencia-hangulatát” biztosította, hogy az ÚNKP-konferenciával került egy időpontban megszervezésre, így a legkiválóbb egyetemistákkal is megismerkedhettek a diákok. A rendezvény célja volt, hogy betekintést nyerhessenek a résztevők az egyetem életébe, és ezáltal motivációt kapjanak a későbbi továbbtanuláshoz. A tanácskozás plenáris előadását Dr. Varga Norbert, a Magyar Jogtörténeti Tanszék egyetemi docense tartotta „A kartelközjog szabályozása” címmel Bolyai+ kutatási témájából.

5863201025555

A középiskolás diákok prezentációit rangos, háromtagú zsűri bírálta el, amelynek elnöke Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária, a Magyar Jogtörténeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, tagjai pedig dr. Hussein Jasmine, a Bűnügyi Tudományok Intézet PhD-hallgatója és dr. Szivós Kristóf, a Civilisztikai Tudományok Intézet PhD-hallgatója voltak. A szegedi és más vidéki gimnáziumokból érkező diákok közül az I. díjat a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium végzőse, Wisznovszky Tamás nyerte el „Kapocs az Esterházy és Grassalkovich famíliák között, avagy hogyan befolyásolta két család a Magyar Királyság életét” című prezentációjával, amely helytörténeti alapokra építkező kutatás eredményeként jött létre. A II. helyet a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium képviseletében Füstös Judit szerezte meg, míg Jankó Attila a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja a III. helyen végzett. A verseny negyedik résztvevője az SZTE Gyakorló Gimnáziumban tanuló Imreh Júlia volt. Mind a négy előadás rendkívül színvonalas felkészülést tükrözött, így a zsűritagok nagy örömmel jutalmazhatták a versenyzőket az értékes tárgynyereményekkel.

 

A konferencia programja az alábbi linken érhető el.

 

Pétervári Máté


capture-20190730-132206

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2018-2019) című, NTP-HHTDK-18-0063 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg”



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek