Bezár

2014

Doctor Honoris Causa, vagyis az SZTE „tiszteletbeli doktora” címet nyert Walter Gropp professzor úr

Doctor Honoris Causa, vagyis az SZTE „tiszteletbeli doktora” címet nyert Walter Gropp professzor úr

2015. július 21.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyetem napja ünnepséget tartottak a Szegedi Tudományegyetemen 2014. november 15-én. Ez alkalomból az SZTE Szenátusa ünnepi ülésén díszdoktori és egyetemi kitüntető címeket, díjakat adtak át.

Tapssal is köszöntötték az ünnepségen megjelentek a Doctor Honoris Causa, vagyis az SZTE „tiszteletbeli doktora” címet elnyert tudósokat. Eben az elismerésben részesült: Walter Gropp professzor úr (Justus-Liebig-Universität Giessen, Németország).

new_4_560x371

A Doctor Honoris Causa, címet olyan személy nyerheti el, aki – többek között – kimagasló tudományos tevékenysége mellett munkásságával is támogatta a szegedi egyetemet, hozzájárult a Tisza-parti universitas jó hírének növeléséhez.

new_5_560x373

A kitüntetést kezdeményező kar dékáni vezetése ismertette a laudációt, majd az SZTE rektora nyújtotta át a díszoklevelet. Walter Gropp munkásságát Hajdú József (SZTE ÁJTK dékán) méltatta. „Walter Gropp büntetőjogász professzor jelenleg a giesseni Justus-Liebig Egyetem jogi karán, Giessenben egyetemi tanár. A német büntetőjog-tudományban elsősorban klasszikus anyagi jogi dogmatikával foglalkozik, ebben a témakörben önálló monográfiákat jelentetett meg. Egyik fontos kutatási területe az összehasonlító büntetőjog, amelynek művelésére a nemzetközi joggal foglalkozó jogtudósokkal közösen létrehozta és vezeti a giesseni Franz von Liszt Intézetet. Gropp professzor 16 éve rendszeres oktatója az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának, német nyelven a büntetőjog legkülönbözőbb kérdéseit érintően tartott már kurzusokat szegedi joghallgatóknak, kollégáknak. Kurzusain az elmúlt években több száz diák vett részt, mentorálja a szegedi jogi kari Humboldt ösztöndíjasok tevékenységét is.”

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek